30 Nisan 2021 Cuma

PARAMEDİK

 

Filmin Adı: PARAMEDİK
Yönetmen: Carles Torras
Türü: Dram, Gerilim
Ülke: İspanya
Dil: Türkçe Dublaj
Oyuncular: Celso Bugallo, Déborah François, Guillermo Pfening, Mario Casas
 
Konusu: Angel normal bir hayata, güzel bir sevgiliye ve sıradan dostlara sahip olan ve hayatını tamamen normal bir şekilde geçiren genç bir adamdır. Ancak Angel bir gece yine paramedik olarak çalıştığı işinde acil bir çağrıya yetişirken bir kaza geçirir ve sonrasında hayatı normallik sınırlarının dışına çıkmaya başlar. Çünkü Angel artık sağlıklı bir insan değildir ve yürümek bile onun için imkânsız gibi görünmektedir. Tüm bu stresin ve hayata yeniden bağlanma kaosunun ortasında Angel bir an da güzeller güzeli sevgilisinin ona sadık olmadığı düşüncesine kapılır ve bunu zamanla iyice aklına takar. Sevgilisinin onu aldattığına kanaat getiren Angel için artık hayatının kontrolünü yeniden ele almak ve bazı şeyleri düzeltmenin de zamanı gelmiştir ve bunları yapmak için de hiç vakit kaybetmeden harekete geçer ama Angel’ın hayatını düzeltmek için seçtiği yol hiç de sıradan değildir ve sonunda kendisi de dâhil birçok kişi bunun bedelini ödeyecektir!



19 Nisan 2021 Pazartesi

DOĞUM GÜNÜ 4 TEMMUZ / BORN ON THE FOURTH OF JULY

Filmin Adı: DOĞUM GÜNÜ 4 TEMMUZ / BORN ON THE FOURTH OF JULY  
Yönetmen: Oliver Stone
Türü: Biyografi, Dram, Savaş
Ülke: ABD
Dil: Türkçe Dublaj
Oyuncular: Tom Cruise, Kyra Sedgwick, Raymond J. Barry, Caroline Kava, Willem Dafoe, Frank Whaley, Holly Marie Combs, Stacey Moseley, Brigitte Svörwald

Konusu: Ron Kovic muhafazakâr görüşlü ve içinde Amerika vatanseverliği olan bayrağı için canını vermeye hazır bir gençtir. Bu uğurda, yaşıtları gençliklerini yaşarken, o donanmaya katılmış ve Vietnam savaşına gitmiştir. Devletine, bayrağına o kadar inançlıdır ki bu kararı verirken bir kere düşünmemiştir bile. Vietnam'da savaşır, sivilleri bebekleri öldürür. Kör bir kurşunla ayakları da işlevsiz hale gelir. Fakat bunların arasında onu çok daha fazla yıkan bir şey olmuştur. Ron Kovic savaşın anlamsız olduğunu, bunun sadece Amerikan hükümetinin çıkarı uğruna yapılmış bir katliam olduğunu anlayarak gerçeklerle yüzleşir. Değerlerinin boş olduğunu anlamak onu bitirmiştir. Artık bu katliamı durdurmak için tekerlekli sandalyesinde elinden geleni yapacaktır.

HER ŞEYE RAĞMEN / CHCE SİE ZYC

 

Filmin Adı: HER ŞEYE RAĞMEN  / CHCE SİE ZYC
Yönetmen: Maciej Pieprzyca
Türü: Dram
Ülke: Polanya 
Dil: Türkçe Dublaj
Oyuncular: Dawid Ogrodnik, Dorota Kolak, Arkadiusz Jakubik, Helena Sujecka, Mikolaj Roznerski, Kamil Tkacz, Tymoteusz Marciniak, 

Konusu: Yaşanmış bir hayat hikâyesinden alıntı olan filmin senaryosunda, Mateusz adında engelli bir gencin yaşadıkları aktarılıyor. Mateusz bedensel engelli olsa da zeki ve düşünceli biridir. Hayatından beklentileri olan genç adam karşısına çıkan zorluklara ve engellere karşı da haklarını arama konusunda oldukça kararlıdır. Bu genç ve azimli adamın hayat mücadelesini içeren Polonya yapım bu filmi sizlerle.

6 Nisan 2021 Salı

NİNNİ / LULLABY

 

Filmin Adı: NİNNİ / LULLABY
Yönetmen: Andrew Levitas
Türü: Dram
Ülke: ABD
Dil: Türkçe Dublaj
Oyuncular: Amy Adams, Garrett Hedlund, Jessica Brown-Findlay, Terrence Howard, Richard Jenkins
 
Konusu: New York'ta varlıklı bir ailenin çocuğu olan ve yıllardır ailesinden uzaklarda Los Angeles'ta yaşayan kahramanımız, 12 yıldır kanserle savaşan ve sonunda yenik düşen, 36 saat içinde de yaşam destek ünitesinden çıkarılacak olan babasının haberiyle yola koyulur.


CUCKOO

 

Filmin Adı: CUCKOO
Yönetmeni: Raju Murugan
Ülke: Hindistan
Türü: Dram, Romantik
Dil: Türkçe Altyazılı
Oyuncular: Dinesh, Elango, Malavika Nair, Somasundaram
 
Konusu: Görme engelli iki kişi arasındaki saf sevgiyi anlatan romantik bir film. Murugan bir gün Thamizh’in kayıp posterini görür ve hikâye geçmişe dönüşle açılır. Filmde gazeteci Murugan görme engelli insanlar olan Thamizh ve Sudhandhirakodi'nin aşk hikâyesinde neyin yanlış gittiğini keşfedecek bir yolculuğa çıkarıyor bizi.


AŞKA ÖZGÜRLÜK / FREEHELD

 

Filmin Adı: AŞKA ÖZGÜRLÜK / FREEHELD
Yönetmen: Peter Sollett
Türü: Dram, Romantik
Ülke: ABD
Dil: Türkçe Dublaj
Oyuncular: Julianne Moore, Ellen Page, Steve Carell, Michael Shannon, Luke Grimes, Josh Charles, Skipp Sudduth, Mary Birdsong
 
Konusu: New Jersey polis teşkilatında 23 yıldır çalışmakta olan eşcinsel Laurel Hester (Julianne Moore), terminal akciğer kanseri teşhisi konduktan sonra ömrünün sonuna geldiğine emin olmuştur. Ancak yasalar gereği hayat arkadaşı Stacie Andree (Ellen Page), resmen evlenemedikleri için Hester'ın ölümünden sonra ona geçmesi gereken emeklilik haklarına sahip olmayacaktır. Hester, Andree ve avukat Steven Goldstein (Steve Carell), birçok gönüllü ile birlikte mahkemenin kararına karşı büyük bir hukuk mücadelesi başlatır.


2 Nisan 2021 Cuma

DİĞER KIZKARDEŞ / THE OTHER SİSTER

Filmin Adı: DİĞER KIZKARDEŞ / THE OTHER SİSTER
Yönetmen: Garry Marshall
Türü: Dram, Komedi, Romantik
Ülke: ABD
Dil: Türkçe Altyazılı
Oyuncular: Giovanni Ribisi, Diane Keaton, Juliette Lewis, Hector Elizondo, Sarah Paulson

Konusu: "Diğer Kızkardeş", hüzünlü bir film ve zeka engelli Anna Tate'in dramını beyazperde'ye yansıtıyor. Özel bir enstitüde yıllar süren "hayata uyum" tedavisiyle artık sıra "gerçek hayata" atılmaya gelmiştir. Seneler sonra artık ailesi ile birlikte yaşamak durumundadır. Evine dönen her yetişkin insan gibi Anne Tate de bağımsızlık mücadelesi vermek zorunda kalır. Gündelik hayatta Anna'yı doğal olarak en zorlayacak olan şey ise, genç kadının orta dereceli zeka engelli olmasıdır. Enstitüde geçen iyileşme yılları boyunca tedavi görüp yeterli özgüveni kazanmayı başaran genç kadın baba ocağına döndüğünde ailesinin üzerine titremesi ve yaşamını sınırlama çabalarıyla karşılaşır. Hayat belki de Anna için şimdi gerçekten başlamakta ve tüm zorlukları ile genç kadının karşısına dikilmiştir.