24 Ağustos 2020 Pazartesi

OLDUĞUN GİBİ GEL / HASTA LA VİSTA

Filmin Adı: OLDUĞUN GİBİ GEL / HASTA LA VİSTA
Yönetmen: Geoffrey Enthoven
Türü: Dram, Komedi, Macera
Ülke: Belçika
Dil: Türkçe Dublaj
Oyuncular: Robrecht Vanden Thoren, Gilles De Schrijver, Katelijne Verbeke, Marilou Mermans, Karlijn Sileghem

Konusu: Yirmili yaşlarında olan üç genç adam, hala bakirlerdir. Şarap turu bahanesiyle İspanya'ya doğru yola çıkarlar ve amaçları da şaraptan ziyade ilk cinsel deneyimlerini yaşamaktır. Onları kendileri dâhil hiçbir şey durduramayacaktır. Biri yarı kör, diğeri tekerlekli sandalyeye mahkûm, üçüncüsü de boyundan aşağısı felçli olan bu üç genç adamı anlatan Olduğun Gibi Gel, İspanya'daki bir geneleve gitmek üzere seyahate çıkan felçli bir adamın gerçek hikâyesinden esinlenilerek oluşturulmuş bir film.

20 Ağustos 2020 Perşembe

BAKIM ESASLARI / THE FUNDAMENTALS OF CARİNG

Filmin Adı: BAKIM ESASLARI / THE FUNDAMENTALS OF CARİNG
Yönetmen: Rob Burnett
Türü: Dram, Komedi
Ülke: ABD
Dil: Türkçe Dublaj
Oyuncular: Selena Gomez, Paul Rudd, Jennifer Ehle, Craig Roberts, Walter Hendrix

Konusu: Aile bireylerini yitirdikten sonra belli bir dönem bocalayan ve bu durumun üstesinden gelmek için kendini yollara vuran Benjamin adındaki genç adamın, yaşam öyküsü ele alınıyor. Ben yazarlıktan sonra hayatını yardıma muhtaç kimsesiz insanların yanında onlara yardım ederek geçirmeye karar verir. Yaşadığı bütün kötü olaylar onu hayattan koparmış ve artık dünyevi şeylere değer vermez olmuştur. Yaşadığı bu bunalımlı dönem onun için yeni bir kitabın ilham kaynağı olacaktır.

13 Ağustos 2020 Perşembe

PES ETME / STRONGER

Filmin Adı: PES ETME / STRONGER
Yönetmen: David Gordon Green
Türü: Biyografi, Dram
Ülke: ABD
Dil: Türkçe Dublaj
Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Tatiana Maslany, Miranda Richardson, Richard Lane Jr., Clancy Brown

Konusu: İyi niyetli, ancak hayatında fazla başarılı olamamış 27 yaşındaki Bostonlu bir işçi olan Jeff Bauman (Jake Gyllenhaal), bir gün eski sevgilisi Erin'le (Tatiana Maslany) karşılaştığında tekrar barışmanın yollarını arar ve bu amaçla Boston Maratonu'na katılır. Maraton başladığında her şey yolunda gitmektedir. Fakat Jeff, Erin'i finiş çizgisinde beklerken, şiddetli bir patlama meydana gelir. Jeff patlama anında iki bacağını da kaybeder ve hemen hastaneye kaldırılır. Yapılan tedaviler sonucu bilinci yerine gelen Jeff'in kendi yaşam savaşı yeni başlamıştır. Sevgilisi Erin ve ailesinin desteği ile aylarca süren psikolojik ve fiziksel terapinin üstesinden gelir. Bu zorlu süreç sayesinde Jeff, bir yandan ailesi ile bağlarını test ederken, bir yandan da kendisinde bulunan gücün farkına varır. 2013 Boston Maratonunun bombalanmasının ardından, şehirde ve dünyanın kalbinde umut verici bir sembol haline gelen Jeff Bauman'ın gerçek yaşam hikâyesinden esinlenilen filmin yönetmen koltuğunda David Gordon Green oturken, başrolünde Jake Gyllenhall yer almaktadır.

6 Ağustos 2020 Perşembe

SENDEN ÖNCE BEN / ME BEFORE YOU

Filmin Adı: SENDEN ÖNCE BEN / ME BEFORE YOU
Yönetmen: Thea Sharrock
Türü: Dram, Romantik
Ülke: İngiltere
Dil: Türkçe Dublaj
Oyuncular: Emilia Clarke, Janet McTeer, Sam Claflin, Thea Sharrock

Konusu: Will Traynor; zengin, yaşama sevinci oldukça fazla, başarılı, yakışıklı ve her erkeğin sahip olmak istediği şeylere sahip olan genç bir delikanlıdır. Hayatında her şey yerli yerinde giderken birden talihsiz bir şekilde motosiklet kazası yapar. Kaza sonucunda felç kalır, vücudunun başından aşağısını kullanamaz hale gelir. Bu kaza onun için adeta yıkım etkisi yaratır. Hayattan pek bi beklentisi kalmaz, yaşama sevincini kaybeder. Böyle bir hayat yaşamaktansa ölmeyi ister. Louisa Clark ise maddi olarak pek bir güvencesi olmayan, hayattan tek beklentisi kendi yağında kavrulmak olan genç bir bayandır. Garsonluk yaptığı kafeden kovulunca yeni bir iş arayışına girer. Will Traynor’a bakıcılık yapma işini bulur ve işe başlar. Her zamanki sakin yaşamları devam ederken aralarında tuhaf bir çekim yaşanır. Will, kültürlü ve zeki biri olmasından dolayı Louisa’yı sürekli bir küçümseme havasındadır. Bu bakıcı-patron ilişkisi devam ederken birbirlerine iyice alışırlar. Adeta birbirlerinin yaşam kaynağı olacaklardır.