30 Kasım 2021 Salı

WHEN YOU REMEMBER ME

Filmin Adı: WHEN YOU REMEMBER ME
Yönetmen: Harry Winer
Türü: Dram, Biyografik
Ülke: ABD
Dil: Türkçe Altyazılı
Oyuncular: Fred Savage, Kevin Spacey, Ellen Burstyn, Richard Jenkins, Dwier Brown

Konusu: Mike Mills'in gerçeğe dayalı hikâyesine dayalı "When You Remember Me", bedenindeki kaslarının gelişememesine dayalı bir gen hastalığına yakalanmış Mills'in yaşam öyküsünden bir kesiti Televizyon ekranlarına taşıyor. Devlet hastanesine yoksul ve bekâr annesi tarafından terk edilmiş bir vaziyette olan Mike bir de kötücül başhemşire ile mücadele etmek zorundadır.

İYİ ÇOCUKLAR AĞLAMAZ / ACHTSTE GROEPERS HUİLEN NİET

Filmin Adı: İYİ ÇOCUKLAR AĞLAMAZ / ACHTSTE GROEPERS HUİLEN NİET
Yönetmen: Dennis Bots
Türü: Dram, Aile
Ülke: Hollanda
Dil: Türkçe Dublaj
Oyuncular: Hanna Obbeek, Nils Verkooijen, Xander Straat, Reinout Bussemaker, Chris Comvalius

Konusu: 12 yaşında futbol delisi olan Akkie (Hanna Obbeek)’nin hayatı okul futbol takımı ve turnuvalar arasında geçmektedir. Özgür ruhlu olan bu genç kız, erkek oyunu olan futbol tutkusu ile alay eden herkese meydan okumaktadır. Fakat Akkie, okuldaki çocuklardan çok daha korkunç bir düşmanla karşılaşacaktır. Genç kıza lösemi teşhisi konur. Bir yandan hastalık ve ağır kemoterapi tedavisiyle uğraşan Akkie diğer bir yandan da arkadaşlığın ve tabi ki futbolun olağanüstü gücüyle tanışacaktır. 

6 Kasım 2021 Cumartesi

KIZ KARDEŞİMİN HİKÂYESİ / MY SİSTER’S KEEPER

Filmin Adı: KIZ KARDEŞİMİN HİKÂYESİ / MY SİSTER’S KEEPER
Yönetmen: Nick Cassavetes
Türü: Dram
Ülke: ABD
Dil: Türkçe Dublaj
Oyuncular: Cameron Diaz, Abigail Breslin, Alec Baldwin, Thomas Dekker, Sofia Vassilieva, Jason Patric, Joan Cusack, Elizabeth Daily

Konusu: Fitzgerald çifti bir gün acı gerçeği öğrenir. Sara ve Brian Fitzgerald'a verilen kederli haber kızları Kate’in lösemi olduğunun bilgisidir. Çocuklarının sadece bir kaç yıl ömrünün kaldığı gerçeği çifti allak bullak etmiştir. Bunun üzerine çift Kate’e donör olması için Anna adında bir bebek sahibi daha olmaya karar verirler. İlk yaptıkları şey Anna’nın göbek bağından alınan kanı kullanmak olur. Yıllar geçtikten sonra artık Anna’dan Kate’e kemik iliği nakli yapılması gerekmektedir. 11 yaşındaysa, Kate’in böbrek nakline de ihtiyacı vardır. Bu olanların üzerine Anna, ailesinin onu bu amaçla kullanmasından dolayı onlara dava açar. Bu karar tüm aileyi parçalamıştır, çünkü Kate’e böbrek nakli yapılmazsa ölecektir.

YETENEKLİ ELLER: BEN CARSON HİKÂYESİ / GİFTED HANDS: THE BEN CARSON STORY

Filmin Adı: YETENEKLİ ELLER: BEN CARSON HİKÂYESİ / GİFTED HANDS: THE BEN CARSON STORY
Yönetmen: Thomas Carter
Türü: Dram, Biyografi
Ülke: ABD
Dil: Türkçe Dublaj
Oyuncular: Cuba Gooding Jr., Kimberly Elise, Aunjanue Ellis, Alecia Mcgill, Alan Wilder 

Konusu: Genç Dr. Ben Carson, şanslı bir çocukluk geçirmemiştir. Yoksulluk ve önyargı arasında, eski bir evde geçirilen çocukluk, beraberinde kötü ders notları ve öfke getirmiştir. Tüm bunlara rağmen yine de, annesi ona inancını hiç kaybetmemiş, hayal gücünü ve inancını asla yitirmemesi için ona sürekli destek olmuştur. Artık O dünyanın en iyi beyin cerrahlarından biridir. Kendisine gelen son vaka, onun bu yeteneğini kanıtlamasında bir kez daha etken olacaktır. Dr. Carson’un bu yeteneğini nasıl kazandığı, geçmişindeki zorlu mücadelede saklıdır…

1 Ekim 2021 Cuma

AY KADAR BÜYÜK BİR GÜLÜCÜK / A SMİLE AS BİG AS THE MOON

Filmin Adı: AY KADAR BÜYÜK BİR GÜLÜCÜK / A SMİLE AS BİG AS THE MOON 
Yönetmen: James Steven Sadwith
Türü: Dram
Ülke: ABD
Dil: Türkçe Dublaj
Oyuncular: Jessy Schram, John Corbett, Cynthia Watros, Moira Kelly, Logan Huffman

Konusu: Gerçek hikâyelerden oluşan bu film, 1980’lerin sonlarına doğru Amerika’da bir okuldaki “özel” çocukların sınıfını konu alıyor. Film başlarken çocuklar tek tek tanıtılıyor. Her birinin disleksi, down sendromu, panik atak, öğrenim zorluğu, otizm, sinirlerini kontrol edememe gibi “sorunları” var ve okuldaki diğer öğrencilerin de alaylarına maruz kalıyorlar 
John Corbett, bu sınıfın özel öğretmeni “Mike” rolünde karşımıza çıkıyor. Mike, çocuklara o kadar çok inanıyor ve onların olumlu yönlerinin çıkarılması gerektiğine inanıyor ki, onları Alabama’daki Uzay Üssü Kampı’na götürmek istiyor. Başarılı öğrencilerin alındığı bu kampa “sorunlu” görülen bu çocukların da katılımları için aşması gereken birçok engel bulunuyor. 
Programa daha önceden “özel” çocukların katılımıyla ilgili bir başvuru olmadığı için, Mike önce başvuru yapıp, kabul edilmek için araya nüfuzlu birini de koyuyor. Okulun müdürünü ikna etmek de kolay olmuyor. Bir de para sorunu çıkıyor… Kamp ücreti olarak 50.000$’ı bulması gerekiyor. Çocuklar bu programa katılmayı öyle çok istiyorlar ki, kimi kek satıyor, kimi araba yıkıyor ama bir türlü parayı bir araya getiremiyorlar. Sponsor arayışları da olumsuz sonuçlanıyor.
Fakat Mike, yardımcısı Robynn (Jessy Schram) ile birlikte çocukları kampa hazırlarken parayı dert etmemelerini söylüyor. Çocuklar kamp için hazırlık yaparken gizli yetenekleri de ortaya çıkıyor. Kimi matematikte o kadar iyi ki, her problemi çözebiliyor; kimi IQ’su çok yüksek birinin bile yapamayacağı maketin parçalarını bir araya getiriyor; kimi o kadar güzel resim çiziyor ki gören hayret ediyor… Bu arada birbirleriyle kavga eden bu çocuklarda takım ruhu öyle bir gelişiyor ki, birbirlerini tamamlayan “özel” parçalar oluveriyorlar. 
Bir köfte dükkanının sponsor olmasıyla birlikte kampa katılmalarının önünde engel kalmayan bu grup, kampta öyle harikalar yaratıyor ki… Suyun altında çadır kurmaktan, logo tasarımına; uzay mekiği simülasyonunda mekiği uçurup, tekrar dünyaya indirmeye kadar her konuda ellerinden gelenin en iyisini yaparak, en önemlisi de birbirlerini tamamlayarak başarıyorlar!
Bu filmi izlerken, “özel” çocuklarla ilgili çalıştığım sosyal sorumluluk projelerini hatırladım. Gerçekten hepsi öyle özeldi ki, cennetten çıkmış gibilerdi. İnanın abartmıyorum, kanıtlayabilirim. Cennette yalan olmaz değil mi? İşte bu “özel” çocuklar içlerini dışarıya öyle bir yansıtıyorlardı ki, “yalan” yanlarından bile geçmiyordu.
“Özel” bir kız yanınıza gelip kolunuza girerek, “Seni kıskandım çok güzelsin!” diyebiliyordu. Sevmediği bir şeyi seviyor gibi görünmeden, “Ben bunu sevmedim” diyebiliyordu.
Otistiklere dokunmak zor, fakat onların dışındaki “özel” olanlar, dokunmayı seviyorlardı. Tokalaşmak için elinizi uzattığınızda, eğer sizi sevdilerse, gönüllerinden sıcacık bir sarılmayla size karşılık verebiliyorlardı.
Sınırlar kendimize ördüğümüz duvarlarken, bunları yıkmak da bizim elimizde. Bu sıcacık filmi izlerken, Ay kadar büyük bir gülücük atmayı da unutmayın!

8 Eylül 2021 Çarşamba

DENİZYILDIZI / STARFİSH

Filmin Adı: DENİZYILDIZI / STARFİSH
Yönetmen: Bill Clark
Türü: Dram
Ülke: İngiltere
Dil: Türkçe Dublaj
Oyuncular: Tom Riley, Joanne Froggatt, Phoebe Nicholls, Michele Dotrice, Simon Bamford

Konusu: Gerçek bir olaydan beyaz perdeye uyarlanmıştır. Evlenirken nikâh memuru sorar; iyi günde kötü günde eş olarak kabul ediyor musunuz diyerek genelde evet deriz, Ancak kötü günlerde nedense geçimsizlik oluşur ve ayrılık kaçınılmaz hale gelir. Film, Tom Ray, milyonda bir insanda görünen bir kan zehirlenmesi hastalığına yakalanır. Yakalandığı hastalık tüm vücuda hızlıca yayılmakla birlikte yayıldığı bölgelerinde tamiri mümkün değildir. Bu sebeple sırası ile bacaklarını, kollarını ve ayrıca yüzünün de bir bölümü alınmıştır. Onun bu kötü duruma birden bire düşmesinin ardından çevresindeki insanlarda bir bir yok olmuştur. Tek bir kişi hariç Nicola. Nicola onun bu hayattaki en değerlisi ve mutlu olduğu kişidir gerçek dostluğun öyküsünü izleyeceğiz.

ADIM ADIM / PATIENTS

 

Filmin Adı: ADIM ADIM / PATIENTS
Yönetmen: Mehdi Idir
Türü: Dram, Komedi
Ülke: Fransa
Dil: Türkçe Dublaj
Oyuncular: Pablo Pauly, Soufiane Guerrab, Moussa Mansaly, Nailia Harzoune, Franck Falise, Yannick Renier, le kiné, Jason Divengele, Rabah Nait Oufella, Dominique Blanc, Alban Ivanov,
Anne Benoît, Côme Levin, Samir El Bidadi, Florence Muller
 
Konusu: Yüzme havuzunda ciddi bir kaza geçiren Ben, bir daha yürümemek üzere yatağa bağımlı kalır. Evde tek başına olduğu bir gün ayak parmaklarını oynattığını fark eden Ben, yeniden ayağa kalmak için bir tedavi merkezine katılır. Eski sağlığına kavuşmak için gittiği rehabilitasyon merkezinde, kendisi gibi belden aşağısı tutmayan hastalar bulan Ben, tüm zorluklara rağmen mücadelesinden ödün vermeyerek bu azmini yeni dostlarına aşılamaya başlar.
Basit hikâye, mizah, hassasiyet ve ruhla anlatılan film bir yeniden doğumu, zaferlerin ve yenilgilerin kaotik yolculuğunu, sevinç ve üzüntü gözyaşlarını anlatan oldukça geniş kitlelere hitap eden bir komedi filmidir. Bedenden ziyade kalplere seslenmektedir. İzlerken duygusal anlar yaşayacağınız filmin sonunda eve götürülecek tek mesaj ise; tek başımıza iyileşmediğimizin olması muhtemeldir...

19 Ağustos 2021 Perşembe

İÇİMİZDEKİ YOL / THE ROAD WİTHİN

 

Filmin Adı: İÇİMİZDEKİ YOL / THE ROAD WİTHİN
Yönetmen: Gren Wells
Türü: Dram, Komedi
Ülke: ABD
Dil: Türkçe Dublaj
Oyuncular: Robert Sheehan, Dev Patel, Zoë Kravitz, Kyra Sedqwick, Robert Patrick
 
Konusu: Tourette Sendromu'na sahip bir genç olan Vincent, annesini kaybettikten sonra uzun süredir görmediği babası Robert'a taşınmak zorunda kalır, ancak politikayla ilgilenen babası ayak bağı olmaması için onu Dr. Mia Rose'un kliniğine yatırır. Vincent burada tanıştığı anoreksik Marie ile kısa sürede yakınlık kurar. Doktorun arabasını çalan ikili, Vincent'ın oda arkadaşı obsesif kompülsif Alex'i de yanlarına almak zorunda kalır ve hepsinin hayatını değiştirecek bir yolculuk başlar.

9 Ağustos 2021 Pazartesi

AŞK / AMOUR

 

Filmin Adı: AŞK / AMOUR
Yönetmen: Michael Haneke
Türü: Dram
Ülke: Fransa, Almanya, Avusturya
Dil: Türkçe Dublaj
Oyuncular: Jean-Louis Trintignant, Emmanuelle Riva, Isabelle Huppert, Alexandre Tharaud, William Shimell, Ramón Agirre, Rita Blanco, Carole Franck

Konusu: 80'lerinde emekli ve eğitimli iki müzik öğretmeni olan Georges ve Anne, ilerlemiş yaşlarına rağmen geride kalan ömürlerini huzur ve mutluluk içerisinde geçiren bir çifttir. Ayrıca kendileri gibi müzisyen olan kızları Eva Avrupa'da onlarda uzakta ailesiyle yaşamaktadır. 
Yaşlı çiftin sakin hayatı bir gün Anne'nin kriz geçirip, boyundan aşağısının felç olması ile altüst olur. Georges sevgili karısına elinden geldiğince iyi bakar ama onun da yapabilecekleri sınırlıdır. Üstelik Anne'nin durumu git gide kötüleşmektedir. Georges çareyi en sonunda iki ayrı hemşire tutmakta bulur. Şimdi onca yıla yayılmış olan evlilikleri, bir kez daha bağlılık sınavı verecektir. 



MA MA

Filmin Adı: MA MA
Yönetmen: Julio Medem
Türü: Dram
Ülke: İspanya
Dil: Türkçe Dublaj
Oyuncular: Penélope Cruz, Luis Tosar, Jon Kortajarena, Alex Brendemühl, Asier Etxeandia, Silvia Abascal, Ciro Miró, Norberto Trujillo

Konusu: Bir ilkokulda öğretmenlik yapmakta olan Magda, meme kanserine yakalandığını öğrenir. Daha önce de yakalanıp iyileştiği hastalığın bu kez epeyce ilerlediği ortaya çıkar. Magda yaşadığı bu zor günlerde en yakınlarının neşesine güvenmektedir: Bunlar, 10 yaşındaki futbol delisi oğlu, bir türlü şarkı söyleyemeyen jinekoloğu ve karısını ve kızını bir kazada kaybeden ve Magda’nın hayatına aniden giriveren bir adam. Hayattan alabildiğince keyif almanın derdinde olan Magda, bunu yanındakilere de geçirmek ister. Kendisine 6 aylık ömür biçildiği gün hamile olduğunu öğrenir ve kaderini değiştirmeye karar verir. 

7 Temmuz 2021 Çarşamba

SEVGİ ZAMANI / ZAMANİ BARAYE DOUST DASHTAN

 

Filmin Adı: SEVGI ZAMANI / ZAMANİ BARAYE DOUST DASHTAN
Yönetmen: Ebrahim Forouzesh
Türü: Dram
Ülke: İran
Dil: Türkçe Altyazılı
Oyuncular: Alireza Mozafari, Negin Seddigh Guya, Ali Shadman, Mohsen Tanabandeh, Behnaz Jafar

Konusu: Babak, doğuştan gelen yeteneklerinin yanı sıra bedensel bir engel ile yaşamak zorundadır. Tüm ailesi ve çevresi onu el üstünde tutarken babası ise onun masraflarının diğer aile bireylerinin hayatını etkilediğini düşünmektedir. Babak’ın zor hayatı, sevgi ile kolaylaşacaktır. Engelli ve zeki çocukların hayatına mükemmel bir örnek olan Sevgi Zamanı filmi, hikâyesi ile izleyenlere duygusal anlar yaşatıyor.



7 Haziran 2021 Pazartesi

MUTLULUĞA UÇUŞ / THEORY OF FLİGHT

 

Filmin Adı: MUTLULUĞA UÇUŞ / THEORY OF FLİGHT
Yönetmen: Paul Greengrass
Türü: Dram
Ülke: İngiltere
Dil: Türkçe Altyazılı
Oyuncular: Kenneth Branagh, Helena Bonham, Gemma Jones

Konusu: Yirmi beş yaşında, tekerlekli sandalyede ölümü bekleyen genç bir kadına bir bankanın tepesinden el yapımı (!) kanatlarla uçmak istediği için yargılanan ve cezasını kamu hizmeti görerek çeken depresif bakıcısı ona yardım etmeye çalışır. Ressam Richard, başarısızlığın acısını her sanatçı gibi teninde hissetmiştir. Parasızlık ve tatminsizlik sonucu bankacı sevgilisiyle arası açılır. Bu depresif döneminde onu yaşama bağlayan olgu uçma tutkusudur. Uçma hakkında hiçbir şey bilmediğini fark edip öğrenmeye başlar. Wright Kardeşler gibi uçağı yeniden icat etmeye kalkar! Hezarfen Çelebi'ye özenip, Paul Klee'nin uçak brandalarını söküp resim yapma eylemini tersine çevirerek, kendi tuvallerinden yaptığı ilkel planörle uçmaya çalışır. Bu deneyi Londra'nın göbeğinde, sevgilisinin çalıştığı bankanın tepesinde gerçekleştirmesi panik yaratır, tabii. Sanatçı egzantrizmini hoş gören yargıç, cezasını sosyal hizmet görerek çekmesini sağlar. Richard'ın ilgilendiği Jane, sinir sistemini etkileyen Lou Gehrig hasatlığından mustariptir. ALS olarak da bilinen bu hastalığın tedavisi yoktur. Uzun süre felçli kalan, son olarak konuşma yetisini de yitiren hasta ölümü bekler... 25 yaşındaki Jane, yedi yıldır bu süreci yaşamaktadır. Mutsuzluğunu saklamayıp hoşlanmadığı herkese ve her şeye ters tepki veren, ağzı bozuk bir genç kızdır. Hastalık ne dokunma duyusunu etkiler ne de yakınlık hissini... Richard ve Jane, aslında dışadönük kişiliklerdir ama birinin depresyonu diğerinin hastalığı onları içedönük kılmıştır. Birbirlerine ısınmaları fazla uzun sürmez. Arkadaşlıkları zamanla aşka dönüşür, ama Richard, Jane ile ilişki kurmaya cesaret etmediği için ona bir jigolo aramaya başlar! Komik olduğu kadar duygusal bir serüvenin ardından Jane'in yitirmekte olduğu yaşama bağlılığı sayesinde Richard da normale dönmeye başlayacaktır. Uçma tutkusu ise onlara hep tatmak istedikleri özgürlük duygusunu verecektir...


30 Nisan 2021 Cuma

PARAMEDİK

 

Filmin Adı: PARAMEDİK
Yönetmen: Carles Torras
Türü: Dram, Gerilim
Ülke: İspanya
Dil: Türkçe Dublaj
Oyuncular: Celso Bugallo, Déborah François, Guillermo Pfening, Mario Casas
 
Konusu: Angel normal bir hayata, güzel bir sevgiliye ve sıradan dostlara sahip olan ve hayatını tamamen normal bir şekilde geçiren genç bir adamdır. Ancak Angel bir gece yine paramedik olarak çalıştığı işinde acil bir çağrıya yetişirken bir kaza geçirir ve sonrasında hayatı normallik sınırlarının dışına çıkmaya başlar. Çünkü Angel artık sağlıklı bir insan değildir ve yürümek bile onun için imkânsız gibi görünmektedir. Tüm bu stresin ve hayata yeniden bağlanma kaosunun ortasında Angel bir an da güzeller güzeli sevgilisinin ona sadık olmadığı düşüncesine kapılır ve bunu zamanla iyice aklına takar. Sevgilisinin onu aldattığına kanaat getiren Angel için artık hayatının kontrolünü yeniden ele almak ve bazı şeyleri düzeltmenin de zamanı gelmiştir ve bunları yapmak için de hiç vakit kaybetmeden harekete geçer ama Angel’ın hayatını düzeltmek için seçtiği yol hiç de sıradan değildir ve sonunda kendisi de dâhil birçok kişi bunun bedelini ödeyecektir!



19 Nisan 2021 Pazartesi

DOĞUM GÜNÜ 4 TEMMUZ / BORN ON THE FOURTH OF JULY

Filmin Adı: DOĞUM GÜNÜ 4 TEMMUZ / BORN ON THE FOURTH OF JULY  
Yönetmen: Oliver Stone
Türü: Biyografi, Dram, Savaş
Ülke: ABD
Dil: Türkçe Dublaj
Oyuncular: Tom Cruise, Kyra Sedgwick, Raymond J. Barry, Caroline Kava, Willem Dafoe, Frank Whaley, Holly Marie Combs, Stacey Moseley, Brigitte Svörwald

Konusu: Ron Kovic muhafazakâr görüşlü ve içinde Amerika vatanseverliği olan bayrağı için canını vermeye hazır bir gençtir. Bu uğurda, yaşıtları gençliklerini yaşarken, o donanmaya katılmış ve Vietnam savaşına gitmiştir. Devletine, bayrağına o kadar inançlıdır ki bu kararı verirken bir kere düşünmemiştir bile. Vietnam'da savaşır, sivilleri bebekleri öldürür. Kör bir kurşunla ayakları da işlevsiz hale gelir. Fakat bunların arasında onu çok daha fazla yıkan bir şey olmuştur. Ron Kovic savaşın anlamsız olduğunu, bunun sadece Amerikan hükümetinin çıkarı uğruna yapılmış bir katliam olduğunu anlayarak gerçeklerle yüzleşir. Değerlerinin boş olduğunu anlamak onu bitirmiştir. Artık bu katliamı durdurmak için tekerlekli sandalyesinde elinden geleni yapacaktır.

HER ŞEYE RAĞMEN / CHCE SİE ZYC

 

Filmin Adı: HER ŞEYE RAĞMEN  / CHCE SİE ZYC
Yönetmen: Maciej Pieprzyca
Türü: Dram
Ülke: Polanya 
Dil: Türkçe Dublaj
Oyuncular: Dawid Ogrodnik, Dorota Kolak, Arkadiusz Jakubik, Helena Sujecka, Mikolaj Roznerski, Kamil Tkacz, Tymoteusz Marciniak, 

Konusu: Yaşanmış bir hayat hikâyesinden alıntı olan filmin senaryosunda, Mateusz adında engelli bir gencin yaşadıkları aktarılıyor. Mateusz bedensel engelli olsa da zeki ve düşünceli biridir. Hayatından beklentileri olan genç adam karşısına çıkan zorluklara ve engellere karşı da haklarını arama konusunda oldukça kararlıdır. Bu genç ve azimli adamın hayat mücadelesini içeren Polonya yapım bu filmi sizlerle.

6 Nisan 2021 Salı

NİNNİ / LULLABY

 

Filmin Adı: NİNNİ / LULLABY
Yönetmen: Andrew Levitas
Türü: Dram
Ülke: ABD
Dil: Türkçe Dublaj
Oyuncular: Amy Adams, Garrett Hedlund, Jessica Brown-Findlay, Terrence Howard, Richard Jenkins
 
Konusu: New York'ta varlıklı bir ailenin çocuğu olan ve yıllardır ailesinden uzaklarda Los Angeles'ta yaşayan kahramanımız, 12 yıldır kanserle savaşan ve sonunda yenik düşen, 36 saat içinde de yaşam destek ünitesinden çıkarılacak olan babasının haberiyle yola koyulur.


CUCKOO

 

Filmin Adı: CUCKOO
Yönetmeni: Raju Murugan
Ülke: Hindistan
Türü: Dram, Romantik
Dil: Türkçe Altyazılı
Oyuncular: Dinesh, Elango, Malavika Nair, Somasundaram
 
Konusu: Görme engelli iki kişi arasındaki saf sevgiyi anlatan romantik bir film. Murugan bir gün Thamizh’in kayıp posterini görür ve hikâye geçmişe dönüşle açılır. Filmde gazeteci Murugan görme engelli insanlar olan Thamizh ve Sudhandhirakodi'nin aşk hikâyesinde neyin yanlış gittiğini keşfedecek bir yolculuğa çıkarıyor bizi.


AŞKA ÖZGÜRLÜK / FREEHELD

 

Filmin Adı: AŞKA ÖZGÜRLÜK / FREEHELD
Yönetmen: Peter Sollett
Türü: Dram, Romantik
Ülke: ABD
Dil: Türkçe Dublaj
Oyuncular: Julianne Moore, Ellen Page, Steve Carell, Michael Shannon, Luke Grimes, Josh Charles, Skipp Sudduth, Mary Birdsong
 
Konusu: New Jersey polis teşkilatında 23 yıldır çalışmakta olan eşcinsel Laurel Hester (Julianne Moore), terminal akciğer kanseri teşhisi konduktan sonra ömrünün sonuna geldiğine emin olmuştur. Ancak yasalar gereği hayat arkadaşı Stacie Andree (Ellen Page), resmen evlenemedikleri için Hester'ın ölümünden sonra ona geçmesi gereken emeklilik haklarına sahip olmayacaktır. Hester, Andree ve avukat Steven Goldstein (Steve Carell), birçok gönüllü ile birlikte mahkemenin kararına karşı büyük bir hukuk mücadelesi başlatır.


2 Nisan 2021 Cuma

DİĞER KIZKARDEŞ / THE OTHER SİSTER

Filmin Adı: DİĞER KIZKARDEŞ / THE OTHER SİSTER
Yönetmen: Garry Marshall
Türü: Dram, Komedi, Romantik
Ülke: ABD
Dil: Türkçe Altyazılı
Oyuncular: Giovanni Ribisi, Diane Keaton, Juliette Lewis, Hector Elizondo, Sarah Paulson

Konusu: "Diğer Kızkardeş", hüzünlü bir film ve zeka engelli Anna Tate'in dramını beyazperde'ye yansıtıyor. Özel bir enstitüde yıllar süren "hayata uyum" tedavisiyle artık sıra "gerçek hayata" atılmaya gelmiştir. Seneler sonra artık ailesi ile birlikte yaşamak durumundadır. Evine dönen her yetişkin insan gibi Anne Tate de bağımsızlık mücadelesi vermek zorunda kalır. Gündelik hayatta Anna'yı doğal olarak en zorlayacak olan şey ise, genç kadının orta dereceli zeka engelli olmasıdır. Enstitüde geçen iyileşme yılları boyunca tedavi görüp yeterli özgüveni kazanmayı başaran genç kadın baba ocağına döndüğünde ailesinin üzerine titremesi ve yaşamını sınırlama çabalarıyla karşılaşır. Hayat belki de Anna için şimdi gerçekten başlamakta ve tüm zorlukları ile genç kadının karşısına dikilmiştir.

26 Şubat 2021 Cuma

SÖĞÜT AĞACI / THE WİLLOW TREE

Filmin Adı: SÖĞÜT AĞACI / THE WİLLOW TREE 
Yönetmen: Mecid Mecidi
Türü: Dram
Ülke: İran
Dil: Türkçe Altyazılı
Oyuncular: Fouad Nahas, Mahmoud Behraznia, Parviz Parastui, Reza Naji, Roya Taymourian

Konusu: Çocukluğundan beri görme engelli olan Yusuf henüz daha 8 yaşındadır ve bir havai fişek kazası sonucu gözlerini kaybetmiştir. O artık 45 yaşına gelmiş ve edebiyat profesörü olarak bir üniversitede görev yapıyordur. Braille alfabesi sayesinde okuyup yazıyordur. Onun güzel bir karısı, onu çok sevin bir kızı, harika bir evi, balkonu, bahçesi ve cennet gibi bir evi vardır. Fakat onun hep yüreğinde bir acı bulunmaktadır. Her gün Allah'a dua eder ve dünyanın güzelliklerini görmek ister. Bir gün Paris’te bir kornea nakli ile gözleri tekrar görür. Orada gözlerini kaybetmeye başlayan bir kişi görür ve onunla bir dostluk başlar. Bu kişi Murtaza'dır. Ona her gün ceviz vermeye başlar çünkü onun için ceviz ağacının büyük bir önemi vardır. Bu iki kişinin arasında güzel bir dostluk başlamıştır.

ZURİCH / UND MORGEN MİTTAG BİN İCH TOT

Filmin Adı: ZURİCH / UND MORGEN MİTTAG BİN İCH TOT
Yönetmen: Frederik Steiner
Türü: Dram
Ülke: Almanya
Dil: Türkçe Dublaj
Oyuncular: Lena Stolze, Liv Lisa Fries, Sophie Rogall

Konusu: İntihar etmek için Zürih’e giden Lea, kaldığı otelde, aynı amaçla oraya gelmiş bir adamla tanışır… Ölümcül bir hastalığın pençesindeki Lea (Liv Lisa Fries), Zuriche doğru yola çıkar. Yıllarca çektiği acılara bir son vermek için intihar etmeye karar vermiştir. Kız kardeşine, annesine ve büyükannesine mesaj göndererek, doğum günü dileği konusunda onları da bilgilendirir. Kaldığı otelde tuhaf ama hoş bir adam olan Moritz (Max Hegewald) ile tanışır. İşin ilginci, Moritz de Lea ile aynı amaç için Zuriche gelmiştir.

23 Şubat 2021 Salı

KABİLE / THE TRIBE

Filmin Adı: KABİLE / THE TRIBE
Yönetmen: Miroslav Slaboshpitsky
Türü: Dram
Ülke: Ukraine, Netherlands
Dil: Türkçe Altyazılı, İşaret Dili
Oyuncular: Alexander Dsiadevich, Grigoriy Fesenko, Rosa Babiy, Yana Novikova

Konusu: Sergey konuşma ve işitme engelli bir gençtir ve kendisi gibi öğrencilerin eğitim gördüğü bir denizcilik okuluna kaydolur. Okuldaki ilk günüyle açılan film, Sergey`in öğrencilerin kendi aralarında kurduğu sert hiyerarşik düzenle tanışmasını ve zaman geçtikçe bu düzenin bir parçası oluşunu ele alır. Öğrencilerden kurulu çetenin çeşitli suçlara bulaştığı bu düzende ilk sınavı geçen Sergey, artık bu zincirin bir üyesidir. Lakin beklenmedik bir şekilde başka üyelerden birine âşık olması işleyişi derinden sarsacaktır.

DUDAKLARIMI OKU / SUR MES LÈVRES

Filmin Adı: DUDAKLARIMI OKU / SUR MES LÈVRES
Yönetmen: Jacques Audiard
Türü: Dram, Gerilim, Suç
Ülke: Fransa
Dil: Türkçe Altyazılı
Oyuncular: Vincent Cassel, Olivia Bonamy, Emmanuelle Devos, Olivier Gourmet, David Saracino

Konusu: Carla bir emlak bürosunda çalışan otuzlarının ortasında genç bir kadındır. Utangaç bir yapıya sahip olan Carla doğuştan sağırdır fakat bu mesleğini yapmasına ve aşk özlemiyle yanıp tutuşmasına engel değildir. Hatta özrü Carla'ya müthiş bir yetenek kazandırmıştır, dudak okuyarak insanların dediği her şeyi anlayabilmektedir. Sonunda Carla küçük çaplı bir hırsız olan Paul'e aşık olur ve onu çalıştığı şirketi soymaya ikna etmeyi başarır. İlk denemeleri başarılı geçen çift Carla'nın yeteneğini kullanarak daha büyük bir soygun planlar.

4 Şubat 2021 Perşembe

KALBİMDEKİ SESLER / MUSİC WİTHİN

Filmin Adı: KALBİMDEKİ SESLER / MUSİC WİTHİN
Yönetmen: Steven Sawalich
Türü: Dram, Komedi, Romantik
Ülke: ABD
Dil: Türkçe Dublaj
Oyuncular: Ron Livingston, Michael Sheen, Melissa George, Hector Elizondo, Rebecca De Mornay

Konusu: Sorunlu bir çocukluk yaşayan Richard Pimentel’in hayatını anlatan film Pimentel’in annesinin 7 tane düşük yaptıktan sonra Pimentel’i doğurması ile başlıyor. Tabi ki düşük yapmaya alışan kadın bu çocuğunu da ölü sayıyor kendince ve fırtınalı bir hayatın içerisinde buluyor Pimentel kendini. Bütün zorluklara rağmen ayakta kalabilen bir çocuk olan Pimentel bir gün sınıfta bir yeteneğini keşfediyor ve artık süper kahraman olmak istemediğinin farkına varıyor. Bu yönde kendini geliştiren Pimentel üniversiteye girerek kendini geliştirmeyi ve hedeflerine ulaşmayı düşünüyor. Günün birinde bir üniversite hocasının teklifi üzerine kendini bir nevi sınavda buluyor. Hocası yeteneklerini çok beğense de onda bir takım şeylerin eksik olduğunu belirtiyor ve Pimentel’e hayatını yaşamasını söylüyor.Bu buğran içerisindeki Pimentel birden kendini Vietnam’da buluyor ve bir gün gazi oluyor. Kulaklarından yaralanan Pimentel sadece sesli harfleri duymaya başlıyor, elbette kulağındaki büyük çınlama ile. Buna rağmen kendini geliştiren Pimentel günün birinde üniversitede Art isimli kişi ile tanışıyor ve onun her dediğini anladığını fark ediyor. Art ise omurilik rahatsızlığı geçirmiş fiziksel engelli bir kişi. Çok iyi arkadaş olan bu ikili zaman içerisinde dostluklarını pekiştirmeye devam ediyor. Ve bu arada Pimentel sevimli bir sarışına aşık oluyor… Pimentel artık ne istediğinin yavaş yavaş farkına varıyor ve kendini engelli insanların haklarını korumaya, geliştirmeye, onların hayat içerisinde normal birer vatandaş gibi yaşamasını sağlamaya çalışmaya adıyor. Bu konuda gazilere pek çok yardımda bulunuyor, ardından yelpazesini geliştirerek bütün engelli insanlara açılıyor. Elbette bu savaş içerisinde hayatından pek çok taviz veriyor ve başka insanları mutlu etmek uğruna kendini mutsuzluğa itiyor. Anne sevgisini çok özleyen Pimentel bunun içinde çaba vermesine rağmen ne yazık ki aradığı mutluluğa ulaşamıyor. Anne sevgisinin yanında aşk hayatı da çalkalanmaya devam ediyor… Art’in fırçalamaları ile kendine yavaş yavaş gelen Pimentel işlerini yoluna koyuyor ve mutlu son…

16 Ocak 2021 Cumartesi

KRONİK / CHRONİC

Filmin Adı: KRONİK / CHRONİC
Yönetmen: Michel Franco
Türü: Dram
Ülke: Meksika, Fransa
Dili: Türkçe Altyazılı
Oyuncular: Tim Roth, Sarah Sutherland, Robin Bartlett, Rachel Pickup, Michael Cristofer, David Dastmalchian, Bitsie Tulloch, Nailea Norvind

Konusu: Bir kurumdan bağımsız hemşire olarak çalışan David (Tim Roth), yalnızca kurtulma umudu olmayan (terminal) hastaların evlerindeki bakımıyla ilgilenmektedir. İşini tutkuyla ve büyük bir titizlikle yapan David, hastalarla yakın bağlar kurmaktadır. Ancak işindeki özen ve başarıyı özel hayatına hiç yansıtamamaktadır. İşte bu nedenle David, özellikle 3 hastasının bakımını üstlenmenin de ötesinde, onları ailesinin bir parçası gibi görmeye başlayacaktır.
Meksikalı Michel Franco'nun yazıp yönettiği film, 2015 Cannes Film Festivali'nde En İyi Senaryo ödülünü kazandı.

11 Ocak 2021 Pazartesi

UMUT / HOPE

Filmin Adı: UMUT / HOPE
Yönetmen: Lee Joon-ik
Türü: Dram
Ülke: Güney Kore 
Dil: Türkçe Altyazılı
Oyuncular: Yang Jin-Sung, Kim Hae-sook, Uhm Ji-won, Sol Kyung-gu, Ra Mi-ran

Konusu: Küçük So Won'un babası yerel bir fabrikada çalışmaktadır, annesi de evlerinin altında mütevazı bir kırtasiye dükkânı işletmektedir. Yağmurlu bir günde So-Won'un babası polisten bir telefon alır. So-Won okula giderken yabancı biri tarafından saldırıya uğramıştır. So-Won büyük bir ameliyat geçirir ama ruhunda iyileşmez yaralar almıştır. Hem So-Won hem ailesi büyük bir travma yaşarlar. Babası, kızının iyileşmesi için, kızının en sevdiği çizgi film karakterinin kostümüne bürünür ve daima yanında olarak kızının koruyucu meleği olur. Babasının ve çevresindeki insanların sevgisi sayesinde So-Won için hayat gittikçe daha parlak bir hal almaya başlar.