16 Ocak 2021 Cumartesi

KRONİK / CHRONİC

Filmin Adı: KRONİK / CHRONİC
Yönetmen: Michel Franco
Türü: Dram
Ülke: Meksika, Fransa
Dili: Türkçe Altyazılı
Oyuncular: Tim Roth, Sarah Sutherland, Robin Bartlett, Rachel Pickup, Michael Cristofer, David Dastmalchian, Bitsie Tulloch, Nailea Norvind

Konusu: Bir kurumdan bağımsız hemşire olarak çalışan David (Tim Roth), yalnızca kurtulma umudu olmayan (terminal) hastaların evlerindeki bakımıyla ilgilenmektedir. İşini tutkuyla ve büyük bir titizlikle yapan David, hastalarla yakın bağlar kurmaktadır. Ancak işindeki özen ve başarıyı özel hayatına hiç yansıtamamaktadır. İşte bu nedenle David, özellikle 3 hastasının bakımını üstlenmenin de ötesinde, onları ailesinin bir parçası gibi görmeye başlayacaktır.
Meksikalı Michel Franco'nun yazıp yönettiği film, 2015 Cannes Film Festivali'nde En İyi Senaryo ödülünü kazandı.

11 Ocak 2021 Pazartesi

UMUT / HOPE

Filmin Adı: UMUT / HOPE
Yönetmen: Lee Joon-ik
Türü: Dram
Ülke: Güney Kore 
Dil: Türkçe Altyazılı
Oyuncular: Yang Jin-Sung, Kim Hae-sook, Uhm Ji-won, Sol Kyung-gu, Ra Mi-ran

Konusu: Küçük So Won'un babası yerel bir fabrikada çalışmaktadır, annesi de evlerinin altında mütevazı bir kırtasiye dükkânı işletmektedir. Yağmurlu bir günde So-Won'un babası polisten bir telefon alır. So-Won okula giderken yabancı biri tarafından saldırıya uğramıştır. So-Won büyük bir ameliyat geçirir ama ruhunda iyileşmez yaralar almıştır. Hem So-Won hem ailesi büyük bir travma yaşarlar. Babası, kızının iyileşmesi için, kızının en sevdiği çizgi film karakterinin kostümüne bürünür ve daima yanında olarak kızının koruyucu meleği olur. Babasının ve çevresindeki insanların sevgisi sayesinde So-Won için hayat gittikçe daha parlak bir hal almaya başlar.