26 Şubat 2021 Cuma

SÖĞÜT AĞACI / THE WİLLOW TREE

Filmin Adı: SÖĞÜT AĞACI / THE WİLLOW TREE 
Yönetmen: Mecid Mecidi
Türü: Dram
Ülke: İran
Dil: Türkçe Altyazılı
Oyuncular: Fouad Nahas, Mahmoud Behraznia, Parviz Parastui, Reza Naji, Roya Taymourian

Konusu: Çocukluğundan beri görme engelli olan Yusuf henüz daha 8 yaşındadır ve bir havai fişek kazası sonucu gözlerini kaybetmiştir. O artık 45 yaşına gelmiş ve edebiyat profesörü olarak bir üniversitede görev yapıyordur. Braille alfabesi sayesinde okuyup yazıyordur. Onun güzel bir karısı, onu çok sevin bir kızı, harika bir evi, balkonu, bahçesi ve cennet gibi bir evi vardır. Fakat onun hep yüreğinde bir acı bulunmaktadır. Her gün Allah'a dua eder ve dünyanın güzelliklerini görmek ister. Bir gün Paris’te bir kornea nakli ile gözleri tekrar görür. Orada gözlerini kaybetmeye başlayan bir kişi görür ve onunla bir dostluk başlar. Bu kişi Murtaza'dır. Ona her gün ceviz vermeye başlar çünkü onun için ceviz ağacının büyük bir önemi vardır. Bu iki kişinin arasında güzel bir dostluk başlamıştır.

ZURİCH / UND MORGEN MİTTAG BİN İCH TOT

Filmin Adı: ZURİCH / UND MORGEN MİTTAG BİN İCH TOT
Yönetmen: Frederik Steiner
Türü: Dram
Ülke: Almanya
Dil: Türkçe Dublaj
Oyuncular: Lena Stolze, Liv Lisa Fries, Sophie Rogall

Konusu: İntihar etmek için Zürih’e giden Lea, kaldığı otelde, aynı amaçla oraya gelmiş bir adamla tanışır… Ölümcül bir hastalığın pençesindeki Lea (Liv Lisa Fries), Zuriche doğru yola çıkar. Yıllarca çektiği acılara bir son vermek için intihar etmeye karar vermiştir. Kız kardeşine, annesine ve büyükannesine mesaj göndererek, doğum günü dileği konusunda onları da bilgilendirir. Kaldığı otelde tuhaf ama hoş bir adam olan Moritz (Max Hegewald) ile tanışır. İşin ilginci, Moritz de Lea ile aynı amaç için Zuriche gelmiştir.

23 Şubat 2021 Salı

KABİLE / THE TRIBE

Filmin Adı: KABİLE / THE TRIBE
Yönetmen: Miroslav Slaboshpitsky
Türü: Dram
Ülke: Ukraine, Netherlands
Dil: Türkçe Altyazılı, İşaret Dili
Oyuncular: Alexander Dsiadevich, Grigoriy Fesenko, Rosa Babiy, Yana Novikova

Konusu: Sergey konuşma ve işitme engelli bir gençtir ve kendisi gibi öğrencilerin eğitim gördüğü bir denizcilik okuluna kaydolur. Okuldaki ilk günüyle açılan film, Sergey`in öğrencilerin kendi aralarında kurduğu sert hiyerarşik düzenle tanışmasını ve zaman geçtikçe bu düzenin bir parçası oluşunu ele alır. Öğrencilerden kurulu çetenin çeşitli suçlara bulaştığı bu düzende ilk sınavı geçen Sergey, artık bu zincirin bir üyesidir. Lakin beklenmedik bir şekilde başka üyelerden birine âşık olması işleyişi derinden sarsacaktır.

DUDAKLARIMI OKU / SUR MES LÈVRES

Filmin Adı: DUDAKLARIMI OKU / SUR MES LÈVRES
Yönetmen: Jacques Audiard
Türü: Dram, Gerilim, Suç
Ülke: Fransa
Dil: Türkçe Altyazılı
Oyuncular: Vincent Cassel, Olivia Bonamy, Emmanuelle Devos, Olivier Gourmet, David Saracino

Konusu: Carla bir emlak bürosunda çalışan otuzlarının ortasında genç bir kadındır. Utangaç bir yapıya sahip olan Carla doğuştan sağırdır fakat bu mesleğini yapmasına ve aşk özlemiyle yanıp tutuşmasına engel değildir. Hatta özrü Carla'ya müthiş bir yetenek kazandırmıştır, dudak okuyarak insanların dediği her şeyi anlayabilmektedir. Sonunda Carla küçük çaplı bir hırsız olan Paul'e aşık olur ve onu çalıştığı şirketi soymaya ikna etmeyi başarır. İlk denemeleri başarılı geçen çift Carla'nın yeteneğini kullanarak daha büyük bir soygun planlar.

4 Şubat 2021 Perşembe

KALBİMDEKİ SESLER / MUSİC WİTHİN

Filmin Adı: KALBİMDEKİ SESLER / MUSİC WİTHİN
Yönetmen: Steven Sawalich
Türü: Dram, Komedi, Romantik
Ülke: ABD
Dil: Türkçe Dublaj
Oyuncular: Ron Livingston, Michael Sheen, Melissa George, Hector Elizondo, Rebecca De Mornay

Konusu: Sorunlu bir çocukluk yaşayan Richard Pimentel’in hayatını anlatan film Pimentel’in annesinin 7 tane düşük yaptıktan sonra Pimentel’i doğurması ile başlıyor. Tabi ki düşük yapmaya alışan kadın bu çocuğunu da ölü sayıyor kendince ve fırtınalı bir hayatın içerisinde buluyor Pimentel kendini. Bütün zorluklara rağmen ayakta kalabilen bir çocuk olan Pimentel bir gün sınıfta bir yeteneğini keşfediyor ve artık süper kahraman olmak istemediğinin farkına varıyor. Bu yönde kendini geliştiren Pimentel üniversiteye girerek kendini geliştirmeyi ve hedeflerine ulaşmayı düşünüyor. Günün birinde bir üniversite hocasının teklifi üzerine kendini bir nevi sınavda buluyor. Hocası yeteneklerini çok beğense de onda bir takım şeylerin eksik olduğunu belirtiyor ve Pimentel’e hayatını yaşamasını söylüyor.Bu buğran içerisindeki Pimentel birden kendini Vietnam’da buluyor ve bir gün gazi oluyor. Kulaklarından yaralanan Pimentel sadece sesli harfleri duymaya başlıyor, elbette kulağındaki büyük çınlama ile. Buna rağmen kendini geliştiren Pimentel günün birinde üniversitede Art isimli kişi ile tanışıyor ve onun her dediğini anladığını fark ediyor. Art ise omurilik rahatsızlığı geçirmiş fiziksel engelli bir kişi. Çok iyi arkadaş olan bu ikili zaman içerisinde dostluklarını pekiştirmeye devam ediyor. Ve bu arada Pimentel sevimli bir sarışına aşık oluyor… Pimentel artık ne istediğinin yavaş yavaş farkına varıyor ve kendini engelli insanların haklarını korumaya, geliştirmeye, onların hayat içerisinde normal birer vatandaş gibi yaşamasını sağlamaya çalışmaya adıyor. Bu konuda gazilere pek çok yardımda bulunuyor, ardından yelpazesini geliştirerek bütün engelli insanlara açılıyor. Elbette bu savaş içerisinde hayatından pek çok taviz veriyor ve başka insanları mutlu etmek uğruna kendini mutsuzluğa itiyor. Anne sevgisini çok özleyen Pimentel bunun içinde çaba vermesine rağmen ne yazık ki aradığı mutluluğa ulaşamıyor. Anne sevgisinin yanında aşk hayatı da çalkalanmaya devam ediyor… Art’in fırçalamaları ile kendine yavaş yavaş gelen Pimentel işlerini yoluna koyuyor ve mutlu son…