19 Ağustos 2021 Perşembe

İÇİMİZDEKİ YOL / THE ROAD WİTHİN

 

Filmin Adı: İÇİMİZDEKİ YOL / THE ROAD WİTHİN
Yönetmen: Gren Wells
Türü: Dram, Komedi
Ülke: ABD
Dil: Türkçe Dublaj
Oyuncular: Robert Sheehan, Dev Patel, Zoë Kravitz, Kyra Sedqwick, Robert Patrick
 
Konusu: Tourette Sendromu'na sahip bir genç olan Vincent, annesini kaybettikten sonra uzun süredir görmediği babası Robert'a taşınmak zorunda kalır, ancak politikayla ilgilenen babası ayak bağı olmaması için onu Dr. Mia Rose'un kliniğine yatırır. Vincent burada tanıştığı anoreksik Marie ile kısa sürede yakınlık kurar. Doktorun arabasını çalan ikili, Vincent'ın oda arkadaşı obsesif kompülsif Alex'i de yanlarına almak zorunda kalır ve hepsinin hayatını değiştirecek bir yolculuk başlar.

9 Ağustos 2021 Pazartesi

AŞK / AMOUR

 

Filmin Adı: AŞK / AMOUR
Yönetmen: Michael Haneke
Türü: Dram
Ülke: Fransa, Almanya, Avusturya
Dil: Türkçe Dublaj
Oyuncular: Jean-Louis Trintignant, Emmanuelle Riva, Isabelle Huppert, Alexandre Tharaud, William Shimell, Ramón Agirre, Rita Blanco, Carole Franck

Konusu: 80'lerinde emekli ve eğitimli iki müzik öğretmeni olan Georges ve Anne, ilerlemiş yaşlarına rağmen geride kalan ömürlerini huzur ve mutluluk içerisinde geçiren bir çifttir. Ayrıca kendileri gibi müzisyen olan kızları Eva Avrupa'da onlarda uzakta ailesiyle yaşamaktadır. 
Yaşlı çiftin sakin hayatı bir gün Anne'nin kriz geçirip, boyundan aşağısının felç olması ile altüst olur. Georges sevgili karısına elinden geldiğince iyi bakar ama onun da yapabilecekleri sınırlıdır. Üstelik Anne'nin durumu git gide kötüleşmektedir. Georges çareyi en sonunda iki ayrı hemşire tutmakta bulur. Şimdi onca yıla yayılmış olan evlilikleri, bir kez daha bağlılık sınavı verecektir. 



MA MA

Filmin Adı: MA MA
Yönetmen: Julio Medem
Türü: Dram
Ülke: İspanya
Dil: Türkçe Dublaj
Oyuncular: Penélope Cruz, Luis Tosar, Jon Kortajarena, Alex Brendemühl, Asier Etxeandia, Silvia Abascal, Ciro Miró, Norberto Trujillo

Konusu: Bir ilkokulda öğretmenlik yapmakta olan Magda, meme kanserine yakalandığını öğrenir. Daha önce de yakalanıp iyileştiği hastalığın bu kez epeyce ilerlediği ortaya çıkar. Magda yaşadığı bu zor günlerde en yakınlarının neşesine güvenmektedir: Bunlar, 10 yaşındaki futbol delisi oğlu, bir türlü şarkı söyleyemeyen jinekoloğu ve karısını ve kızını bir kazada kaybeden ve Magda’nın hayatına aniden giriveren bir adam. Hayattan alabildiğince keyif almanın derdinde olan Magda, bunu yanındakilere de geçirmek ister. Kendisine 6 aylık ömür biçildiği gün hamile olduğunu öğrenir ve kaderini değiştirmeye karar verir.