30 Kasım 2021 Salı

WHEN YOU REMEMBER ME

Filmin Adı: WHEN YOU REMEMBER ME
Yönetmen: Harry Winer
Türü: Dram, Biyografik
Ülke: ABD
Dil: Türkçe Altyazılı
Oyuncular: Fred Savage, Kevin Spacey, Ellen Burstyn, Richard Jenkins, Dwier Brown

Konusu: Mike Mills'in gerçeğe dayalı hikâyesine dayalı "When You Remember Me", bedenindeki kaslarının gelişememesine dayalı bir gen hastalığına yakalanmış Mills'in yaşam öyküsünden bir kesiti Televizyon ekranlarına taşıyor. Devlet hastanesine yoksul ve bekâr annesi tarafından terk edilmiş bir vaziyette olan Mike bir de kötücül başhemşire ile mücadele etmek zorundadır.

İYİ ÇOCUKLAR AĞLAMAZ / ACHTSTE GROEPERS HUİLEN NİET

Filmin Adı: İYİ ÇOCUKLAR AĞLAMAZ / ACHTSTE GROEPERS HUİLEN NİET
Yönetmen: Dennis Bots
Türü: Dram, Aile
Ülke: Hollanda
Dil: Türkçe Dublaj
Oyuncular: Hanna Obbeek, Nils Verkooijen, Xander Straat, Reinout Bussemaker, Chris Comvalius

Konusu: 12 yaşında futbol delisi olan Akkie (Hanna Obbeek)’nin hayatı okul futbol takımı ve turnuvalar arasında geçmektedir. Özgür ruhlu olan bu genç kız, erkek oyunu olan futbol tutkusu ile alay eden herkese meydan okumaktadır. Fakat Akkie, okuldaki çocuklardan çok daha korkunç bir düşmanla karşılaşacaktır. Genç kıza lösemi teşhisi konur. Bir yandan hastalık ve ağır kemoterapi tedavisiyle uğraşan Akkie diğer bir yandan da arkadaşlığın ve tabi ki futbolun olağanüstü gücüyle tanışacaktır. 

6 Kasım 2021 Cumartesi

KIZ KARDEŞİMİN HİKÂYESİ / MY SİSTER’S KEEPER

Filmin Adı: KIZ KARDEŞİMİN HİKÂYESİ / MY SİSTER’S KEEPER
Yönetmen: Nick Cassavetes
Türü: Dram
Ülke: ABD
Dil: Türkçe Dublaj
Oyuncular: Cameron Diaz, Abigail Breslin, Alec Baldwin, Thomas Dekker, Sofia Vassilieva, Jason Patric, Joan Cusack, Elizabeth Daily

Konusu: Fitzgerald çifti bir gün acı gerçeği öğrenir. Sara ve Brian Fitzgerald'a verilen kederli haber kızları Kate’in lösemi olduğunun bilgisidir. Çocuklarının sadece bir kaç yıl ömrünün kaldığı gerçeği çifti allak bullak etmiştir. Bunun üzerine çift Kate’e donör olması için Anna adında bir bebek sahibi daha olmaya karar verirler. İlk yaptıkları şey Anna’nın göbek bağından alınan kanı kullanmak olur. Yıllar geçtikten sonra artık Anna’dan Kate’e kemik iliği nakli yapılması gerekmektedir. 11 yaşındaysa, Kate’in böbrek nakline de ihtiyacı vardır. Bu olanların üzerine Anna, ailesinin onu bu amaçla kullanmasından dolayı onlara dava açar. Bu karar tüm aileyi parçalamıştır, çünkü Kate’e böbrek nakli yapılmazsa ölecektir.

YETENEKLİ ELLER: BEN CARSON HİKÂYESİ / GİFTED HANDS: THE BEN CARSON STORY

Filmin Adı: YETENEKLİ ELLER: BEN CARSON HİKÂYESİ / GİFTED HANDS: THE BEN CARSON STORY
Yönetmen: Thomas Carter
Türü: Dram, Biyografi
Ülke: ABD
Dil: Türkçe Dublaj
Oyuncular: Cuba Gooding Jr., Kimberly Elise, Aunjanue Ellis, Alecia Mcgill, Alan Wilder 

Konusu: Genç Dr. Ben Carson, şanslı bir çocukluk geçirmemiştir. Yoksulluk ve önyargı arasında, eski bir evde geçirilen çocukluk, beraberinde kötü ders notları ve öfke getirmiştir. Tüm bunlara rağmen yine de, annesi ona inancını hiç kaybetmemiş, hayal gücünü ve inancını asla yitirmemesi için ona sürekli destek olmuştur. Artık O dünyanın en iyi beyin cerrahlarından biridir. Kendisine gelen son vaka, onun bu yeteneğini kanıtlamasında bir kez daha etken olacaktır. Dr. Carson’un bu yeteneğini nasıl kazandığı, geçmişindeki zorlu mücadelede saklıdır…