26 Şubat 2022 Cumartesi

JANJAN

 
Filmin Adı : JANJAN
Yönetmen : Aydın Sayman
Türü : Dram
Ülke : Türkiye
Dil : Türkçe
Oyuncular : Ayten Uncuoğlu, Berk Hakman, Selen Seyven, Özay Fecht, Çetin Öner, Levent Yılmaz, Aykut Oray, Aykut Kayacık, Necmettin Çobanoğlu, Hülya Duyar, Mehmet Ezici, Yıldırım Yanılmaz
 
Konusu : Janjan, her köyde mutlaka bulunan cinsten delilerden biridir. Murtaza adlı yaşlı bir adamın yanında yaşamaktadır ve kimseye zararı olmayan bir garibandır. Bir gün Murtaza, başlık parasını ödeyerek ’satın aldığı’ ismi gibi güzel olan Güzel’i eve karısı olarak getirir. Kasaba halkının ihtiyar Murtaza ile taze Güzel’in bu tuhaf birlikteliğini yadırgayıp alaya alması, Murtaza’nın kıskançlık krizlerine girmesine neden olur ve Güzel’in evden dışarı çıkmasını yasaklar. Bu durum, ikisi de farklı şekillerde toplumun dışına itilmiş Janjan ve Güzel’in birbirlerine yakınlaşarak aşık olmalarına neden olur. Bir süre sonra hamile kalan Güzel’in çocuğunun Murtaza’dan değil de Janjan’dan olduğunu bütün kasaba konuşmaktadır. Janjan’ın evden kovulmasına ve Güzel’in de namusunun temizlenmesi için ailesine teslim edilmesine kadar varan olaylar, iki gencin hayatlarının büyük bir trajediye dönüşmesine neden olacaktır.

MUCİZE AŞK 2

 

Filmin Adı : MUCİZE AŞK 2
Yönetmen : Mahsun Kırmızıgül
Türü : Dram
Ülke : Türkiye
Dil : Türkçe
Oyuncular : Mert Turak, Fikret Kuşkan, Biran Damla Yılmaz, Erdal Özyağcılar, Şenay Gürler, Nazmi Kırık, Ayda Aksel, Sinan Çalışkanoğlu
 
Konusu : Engelli bir adam olan Aziz ile görücü usulü evlendiği karısı Mızgin, köyde yaşadıkları sorunlardan iyice bıkar. Kendilerine yeni bir hayat kurmak isteyen çift, Batı'da bir kasabaya gider. Ancak gittikleri kasabada da türlü sorunlarla karşılaşırlar. Çift, ne olursa olsun insanların önyargılarını aşıp, hayatta tutunmak için çabalar. Mızgin'e aşık olan Aziz, karısı için engellerinden kurtulmaya karar verir bu uğurda zorlu bir mücadeleye girişir. Aziz, Mahir öğretmen ve sinemacı Bahattin'in de desteği ile eşi için birçok mucizeyi gerçekleştirir. 2014 yapımı "Mucize" filminin devam halkası olan yapımın yönetmenliğini ve senaristliğini bir kez daha Mahsun Kırmızıgül üstleniyor.


KEMAN AĞITLARI

 

Filmin Adı : KEMAN AĞITLARI

Yönetmen : Mehmet Tanrısever

Türü : Dram

Ülke : Türkiye

Dil : Türkçe

Oyuncular : Tarık Tanrısever, Reyhan Asena Keskinci, Soydan Soydaş, Ayçin Tuyun, Barış Hayta, Arzu Budak, Haldun Boysan

                      

Konusu Geçirdiği talihsiz bir trafik kazasıyla yürüme engelli olan Kemancı Mehmet annesinin ölümüyle yalnız ve çaresiz kalır. Yanına yerleşen zihin engelli Seher ile yeni bir hayat kuran Mehmet’in karşısına bu sefer ise Mahalle’nin kötü niyetli serserileri çıkar. Zihin engelli Seher’i taciz eden serseriler, Seher’in ölümüne sebep olur. Seher’in ölüm acısıyla intikam yemini alan Mehmet yürüme engeline rağmen serserilerle tek tek yüzleşir.